zoetie: dé body en beauty-portaalsite van Belgiė & Nederland
FORUM SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
Zwanger
culinair
decoratie
erotiek
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

overspel vermoeiender dan seks met partner


overspel vermoeiender dan seks met partner

Vreemdgaan vergt tot een derde meer energie dan seks met de eigen partner. Vrijen met een andere partner is qua inspanning te vergelijken met spitten in de tuin, terwijl seks in eigen huis overeenkomt met douchen. Cardiologen leggen aan hun patiėnten het verschil uit, zodat ze de zwaarte van inspanningen beter kunnen inschatten. «Men zal er op een ander meer werk van maken dan thuis», zegt Koen Kerremans van het Centrum voor Cardiale Revalidatie.

Hartlijders kennen de lijst van zogenaamde 'metabole activiteiten'. Daarin staan alle mogelijke lichamelijke activiteiten opgesomd, met telkens het aantal Watt — vermogen — dat ze produceren en daarnaast de metabole equivalenten (MET's) — het energieverbruik dat daarvoor nodig is. De patiėnt kan op de lijst zien welke activiteiten risicovol zijn voor hem. «We laten een patiėnt eerst op een fiets een in-spanningsproef doen. Naarmate het aantal Watt en dus ook de MET's stijgen, kijken we met welke hartslag die overeenkomt. Zo kunnen we bij elke patiėnt vaststellen voor welke inspanningen zijn hartslag te hoog ligt», zegt Koen Kerremans, hoofd van het Centrum voor Cardiale Revalidatie in Bonheiden.

Jonger
Op die lijst komen de seksuele activiteiten met de eigen partner overeen met 60 Watt en 4 MET. Dat is evenveel als 0 energie die een mens nodig heeft om zich te douchen of met een snelheid van 10 km per uur te fietsen. Vreemdgaan produceert 80 Watt en 5 MET, net als 12 km per uur fietsen of spitten in de tuin. «Wij geven die lijst mee aan de patiėnten, zodat ze de zwaarte van hun inspanningen kunnen inschatten. Eén MET is zitten op een stoel en niets doen. De rest wordt daarmee vergeleken. Thuis vrijen is dus vier keer zo inspannend als stilzitten. Als vreemdgaan 5 is, wil dat zeggen dat men er daar meer werk van maakt dan thuis. Meestal gebeurt dat met een jongere partner, en dat vergt meer inspanning», denkt Kerremans.

Stress
«Hoe men dat gemeten heeft, weet ik niet», lacht inspanningsfysioloog Johan Roeykens). «Ik weet wel dat normale seksuele activiteiten een laag energieverbruik hebben, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken. Ik vermoed dat de stresshormonen bij seks met een vreemde partner iets hoger zullen liggen.»
Het wetenschappelijke antwoord op de vraag waarom vreemdgaan het hart meer belast, ligt in Zweden. Cardioloog Lars Ryden stelde na onderzoek vast dat het risico op een beroerte of een infarct stijgt als men overspel pleegt. «Bij vrijen met een vaste partner in een vertrouwde omgeving' is die kans zeer klein. Maar bij seks met een andere partner wordt de hartspier extra belast door de psychologische spanning over de geheime verhouding. Zulke vrijpartijen worden vaak voorafgegaan door een diner met aperitiefjes en wijn, die de hartspier extra belasten.»

Zie ook volgende artikels:

Ex terugwinnen
Eerste stap
Ontmoet zijn ouders
liefde afwijzen
Verliefd maar
Liefdesverdriet
Versiertips
Je eerste kus
Gaat mijn partner vreemd?
Omgaan met liefdesverdriet
Recente zoekopdrachten:
films overspel op werk | zoe een sex partner | forum overspel | sex mijn partner film | zweden cardioloog | sex film overspel | sex met andere partner films |
Ex terugwinnen of relatie redden - Kiezen voor borstvoeding -