zoetie: dť body en beauty-portaalsite van BelgiŽ & Nederland
FORUM SITEMAP LINKS CONTACT
Best4Kids houten speelgoed webwinkel

afslanken
Beauty
celebrities
Zwanger
culinair
decoratie
erotiek
Film
geneeskunde
gezondheid
Kinderen
lifestyle
Make-up
mode
Muziek
ontspanning
reizen
relaties
romantiek
wonen


Linkpartners:
Beveiliging van woning
Verstopping voorkomen

Seksuele ideeŽn van tieners wordt beÔnvloed door de media

Wanneer meisjes meer en meer naar videoclips gaan kijken, hoe minder problemen ze zelf zullen maken van afwijkende seksuele gedragingen.  Ook voor jongens bestaat deze trend.  Het wordt dus nu duidelijk dat er wel degelijk een verband bestaat tussen media en het idee over seks bij jongeren.

Grenzen worden vager
De meisjes die vaak naar videoclips kijken hebben blijkbaar minder moeite om uitzonderlijke seksuele gedragingen te nuanceren. Met uitzonderlijke gedragingen wordt hier bijvoorbeeld bedoeld om seks te hebben met iemand die ze eigenlijk nooit hebben ontmoet.  Ook bij jongens kan deze verandering in gedachten duidelijk aangetoond worden.  Waar meisjes minder preuts worden, gaan jongens meer en meer de meisjes (of vrouwen) als lustobject gaan bekijken.

Seksuele opvoeding is ook iets waar ouders zich moeten mee moeien.  Ouders moeten meer invloed hebben over welke media de jongeren al dan niet kunnen gebruiken of bekijken.  We moeten niet direct schieten op de media omdat er veel bloot te zien is, het is evenzeer belangrijk dat ouders vermijden dat hun kinderen bepaalde zaken niet zien.  Het is opmerkelijk dat meisjes al meer ervaring hebben met seks in gezinnen waar ouders weinig tot niets verbieden op gebied van de media.  De jongeren zien meer en zullen dus ook sneller iets gaan proberen.  Een ander opmerkelijk punt is dat jongeren die een eigen TV hebben op hun kamer sneller ervaring in seks hebben dan andere jongeren van hun leeftijd, en hebben bovendien een veel vrijere mening over seks.

 

Jongens worden veelal beÔnvloed door hun vrienden. Hier telt stoer zijn, en op die manier wordt dikwijls ook uitgedaagd om porno te bekijken.

Maar deze zaken mogen nu niet overdreven worden. De meeste tieners tussen 12 en 17 jaar hebben eigenlijk nog niet veel meer ervaring dan wat zoenen en kussen. Wanneer we kijken naar tieners die meer gelovig zijn (bijvoorbeeld turkse of marokaanse jongeren) dan zien wij nog minder ervaring.

Recente zoekopdrachten:
tieners zoenen | seks be%C3%AFnvloed door media | seksualiteit in videoclips | forum welke sex kijken tienermeisjes | seksuele videoclips | seksualiteit en de media | seksueel getinte videoclips hoe |
Ex terugwinnen of relatie redden - Kiezen voor borstvoeding -